ISO | Međunarodni Standardi

Neusklađenost sa zahtevima tržišta

Zasad partnerstvo sa samo jednim proizvođačem iz Srbije ?

Dali i zašto je potrebno implementirati standarda!? Pitanja su koje mala privreda u Srbiji teško razume. Sagledavajući poražavajući činjenicu u poslovnoj prilici decenije koja je kao vest ali i  saopštenje potencijalnim partnerima Ikea dala kroz intervju magazinu Biznis, da imaju samo jednog partnera,  koji i sam ne zadovoljava potrebe, navela nas je da je i mi prenesmo (deo) kako bi podstakli preduzetnike na razmiščljanje i da što pre usvoje nove navike i sagledaju zahteve evropskog tržišta, kako bi se prilagodili istima.

… Zasad postoji partnerstvo samo sa jednim proizvođačem iz Srbije! “ Nadamo se, da je dolazak Ikee biti zamajac da proizvođači počnu da proizvode mnogo više nego sada. Nažalost, trenutno samo jedan proizvođač iz Ćuprije proizvodi dva artikla što je u suštini da ne kažemo – poražavajuće, ali mi smo lično iz Ikee prilično nezadovoljni tim nivoom”. …    “Kod nas praktično nema zaliha, sve što se proizvede odmah se isporučuje. Isporuka mora da bude kontinuirana i zaista milimetarski precizna zbog uklapanja elemenata kako inače radi i po čemu je prepoznatljiva Ikea….  Mnogi naši proizvođači nisu se na vreme pripremili i ne mogu tako visoke standarde da zadovolje” …

Magazin Biznis

Do početka rada Ikee na tržištu Srbije ostalo je dovoljno vremena da prilagodite Vaše procese i zadovoljite zahtevane standarde koji su sastavni deo evropskog poslovnog okruženja.

Dali vidite priliku ?
Pozovite nas možemo Vam pomoći da usaglasite svoje procese!


ikea-catalog 2016Ikea je potvrdila da u sledećih nekolikomeseci počinje izgradnja prve robne kuće u Srbiji. A sada je okončan i tender, pa će radove izvoditi kompanija Strabag.  Radovi na izgradnji prve IKEA robne kuće u Beogradu, koja bi trebalo da bude otvorena najkasnije do leta naredne godine, zvanično su počeli!

Prva robna kuća švedskog proizvođača nameštaja biće izgrađena kod rampe Bubanj Potoka i prostiraće se na više od 30.000 kvadrata. Objekat će se nalaziti na oko 15 kilometara od centra Beograda i trebalo bi da bude završen najkasnije do leta naredne godine. Prva faza tog projekta je vredna 70 miliona evra i biće zaposleno 300 ljudi. IKEA je u Bubanj Potoku kupili više zemlje nego što je neophodno za izgradnju prve robne kuće, a na nivou borda te kompanije se razmatra mogućnost da se napravi dodatna investicija od 70 do 80 miliona evra, gde će se graditi ritejl park, odnosno šoping centar do robne kuće.“Okončanje tendera za izbor glavnog izvođača radova za nas je veoma važan momenat jer smo sada još jedan korak bliže otvaranju prve robne kuće Ikea u Srbiji. Sa Strabagom smo već uspešno sarađivali na izgradnji robnih kuća u Evropi i regionu, i sigurni smo da ćemo uspeh ponoviti i u Beogradu”, rekao je Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj kompanije Ikea Jugoistočna Evropa.

Prema njegovim rečima, Ikeaina robna kuće u Beogradu biće primer inovacija u oblasti gradnje i poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja. A sve to definitivno znači da će prva Ikea u Srbiji biti otvorena do leta sledeće godine.